متخصصین امر شبکه آشنایی کاملی با نام و سابقه سیستم عامل های سرور شرکت مایکروسافت دارند. مایکروسافت یکی از بزرگترین شرکت هایی است که در زمینه توسعه سیستم عامل های سرور فعالیت میکند و سیستم عامل های این شرکت جزء کاملترین مجموعه های سرویس دهنده ای شبکه در بین سیستم عامل های دیگر رقیبان است.
مایکروسافت مدتی است به دنبال توسعه و نهایی کردن جدیدترین نسل از سیستم عامل های شبکه ای مبتنی بر Cloud یعنی سیستم عامل سرور 2016 می باشد. این سرور نسل بعدی سیستم های سرور این شرکت و مشخصا در مقایسه با سرورهای نسل قبل مایکروسافت (سرور 2012 R2) تفاوت ها و بهبود های زیادی خواهد داشت.
در بخش اول این مقاله کوتاه سعی بر آن داریم تا به صورت خلاصه برخی از تفاوت های و بهبود هایی که در این سرور وجود داشته است را بررسی و تحلیل کنیم. در این مقاله ابتدا به بررسی خلاصه بخشی تغییرات بزرگ و مهم این سرور می پردازیم و درآینده سعی بر آن خواهیم داشت که بتوان هر موضوع را به صورت کلی تر و با جزئیات بیشتر در مقاله هایی جداگانه مورد بررسی و تحلیل قرار دهیم.
سرور 2016 مایکروسافت بر پایه سرویس دهنده های Cloud پیاده سازی شده است و سعی مایکروسافت بر آن بوده تا بتوان در این سیستم عامل سرویس های یکپارچه و تجربه استفاده از سرویس های نوین شبکه را در آن جای دهد. در حال حاظر چهارمین پیش نمایش از این سرور برای دوست داران شبکه در دسترس قرار گرفته است تا آن را تجریه و نظریات خود را با مایکروسافت در میان بگذارند. برخی از بزرگترین و مهمترین تفاوتهای موجود در این پیش نمایش از سیستم عامل سرور 2016 شرکت مایکروسافت به شرح زیر می باشد:
- Nano Server
در سیستم عامل سرور 2016 نوعی نصب جدید سیستم عامل به نام Nano Server وجود دارد. این نوع از نصب سیستم عامل نسل جدیدی از سرور های Core می باشد که با دیدگاه حرفه ای تر نسب به نسل های قبل، با هدف پایداری و سرویس دهی بهتر توسعه پیدا کرده است . این نوع سیستم عامل سرور هیچگونه محیط گرافیکی حتی برای ورود کاربر را ندراد و تنها از طریق دستورات PowerShell و یا به صورت کنترل از راه دور مدیریت می شود. این سرور وابسته به نوع نصب ماژول های آن کمتر از 512 MB از فضای هارد را اشغال کرده و تنها حدود 256 MB از حافظه RAM سرور را اشغال میکند !!!
کاربرد های اصلی این نوع نصب سیستم عامل می تواند به صورت زیر باشد.
- استفاده به عنوان میزبان مجازی سازی ( Virtualization Host )
- استفاده به عنوان میزبان ذخیره سازی اطلاعات در یک کلاستر ( Storage Host )
- استفاده به عنوان سرور DNS
- استفاده به عنوان یک سرویس دهنده وب ( Web Server )
- Windows Containers
اصطلاح Windows Container یک دیدگاه جدید در ساختار سرور 2016 مایکروسافت می باشد. با استفاده از این روش مدیر شبکه می تواند در داخل سیستم عامل سرور محیط های کاملا ایزوله نسبت به یکدیگر ایجاد کند تا سرویس ها به دیدگاه کاملا مجزا و بدون ارتباط و تعامل با یدیگر عمیات سرویس دهنده ای خود را انجام دهند. به عنوان مثال زمانی که سرویس شما در داخل یک Container مجزا قرار گیرد مانند این امر است که آن سرویس بر روی یک سیستم عامل کاملا خام و بدون هیچ سرویس دیگر راه اندازی شده است. در مقالات بعدی چگونگی ایجاد و انواع Container های موجود را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
- Hyper-V Upgrade
متخصصین شبکه با نام Hyper-V به عنوان سرویس مجازی سازی مایکروسافت اشنا هستند. این سرویس ابزاری برای مجازی سازی سرورها می باشد که بسیار تخصصی و با قدرت بالا کار خود را انجام می دهد. این سرویس در سرور 2016 تغییرات و بهینه سازی های بسیار زیادی شده است. در این مقاله تنها به لیست برخی از این تغییرات اشاره خواهیم کرد و در آینده ای نزدیک هر یک از این تغییرات را به صورت کامل مورد بحث و بررسی قرار خواهیم داد.
لیست برخی از تغییرات این سرویس عبارتند از :
- Discrete Device Assignment
- Hot Add & Remove NIC and Memory
- Linux Secure Update
- Nested Virtualization
- Storage QoS
- Shielded VM
- Windows Container
- PowerShell Direct
در این مقاله 3 مورد بسیار مهم از ویژگی های جدید سرور 2016 مورد بررسی قرار گرفت و در آینده ای نزدیک به دیگر ویژگی های جدید این سرور نیز پرداخته خواهد شد. نظر شما در رابطه با این ویژگی ها و آینده این نسل از سرور های شرکت مایکروسافت چیست ؟
پاسخ دهید